Su Ürünleri Avlama ve İşleme Bölümü
Su Ürünleri Avlama ve İşleme Bölümünde, Su Ürünleri Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı ve Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı olmak üzere 2 anabilim dalı bulunmaktadır.
Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nalan GÖKOĞLU
Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı
Avlama Teknolojisi Anabilim Dalının başlıca çalışma konuları arasında denizlerimizdeki ve içsulardaki biyolojik çeşitlilik, ekonomik önemi olan türlerin stoklarının belirlenmesi, balıkçılık kaynaklarının korunması ve bu kaynaklardan sürdürülebilir bir avcılığın gerçekleştirilmesine yönelik olarak, avlama teknolojilerinin geliştirilmesi ve uygulama olanaklarının araştırılması ile balıkçılık yönetimi ve av yasaklarının belirlenmesi konularında çalışmalar yapmaktadır.
Prof.Dr. M. Cengiz DEVAL (Başkan)
Dr. Ögretim Üyesi Cenkmen R. BEĞBURS
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Anabilim Dalı
Ülkemizde avcılık ve yetiştiricilik yoluyla elde edilen su ürünlerinin tüketiciye hijyenik koşullarda ulaştırılması için gerekli araştırmaları yapmak anabilim dalının temel amacıdır. Anabilim Dalı Su Ürünleri işleme Teknolojisi, Soğuk Depolama Teknolojisi ve Besin Mikrobiyolojisi lisans dersleri ile bu derslerin uygulamalarını yürütmektedir. Ayrıca su ürünlerinin kimyasal içeriği, tuzlama, kurutma, dumanlama, marinasyon, soğuk depolama, dondurma, hazır gıda teknolojileri, HACCP planı, paketleme, kalite kontrol yöntemleri, ıskarta balıkların değerlendirilmesi konularında araştırmalar yapmaktadır.
Prof.Dr. Nalan GÖKOĞLU (Başkan)
Prof.Dr. Mustafa ÜNLÜSAYIN
Prof.Dr. Pınar YERLİKAYA KEBAPÇIOĞLU
Doç. Dr. Osman Kadir TOPUZ
Son güncelleme : 7.11.2022 16:12:13