Antalya Konyaaltı’nda balık ağlarına takılan Akdeniz Fok’u hakkında

26 Kasım 2017 Pazar günü Sahil Güvenlik Komutanlığına gelen ihbarla öğrendiğimiz, 115 cm boyunda ve 24.5 kg ağırlığındaki yavru dişi Akdeniz Foku, Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine alındıktan sonra, 27 Kasım 2017 günü öğrencilerimiz ve TÜDAV  Veteriner Hekimi Dr. Erdem DANYER’in katılımıyla Akdeniz Fok’una nekropsi yapıldı. Vücudu, daha sonra  Su Ürünleri Fakültesi müzesinde sergilenmek amacıyla formaldehit solüsyonuna yatırıldı.

Akdeniz Fok’u hakkında ileri araştırmalar devam etmektedir.